Nieuwsbrief 2003 - Hackfortsche Windmolen Vorden

Info: 0575-551021
Bankrekening: NL96RABO 03664 26 109
HACKFORTSCHE WINDMOLEN VORDEN
De stichting heeft een ANBI-status
email: info@warringa.eu
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuwsbrief 2003

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief van de Stichting Vrienden van de Vordense Molens

Periodiek voor sponsors, donateurs
en andere begunstigers van de  
Stichting Vrienden van de Vordense Molens

Uitgave nr.3,  juni 2003


Donateurs van de Stichting Vrienden van de Vordense Molens
Hier is al weer de derde nieuwsbrief van de stichting. We hebben een jaar achter de rug waarin we het 150-jarige bestaan van de molen
hebben gevierd. Dat was een geslaagd evenement waar we met plezier op terug kijken. Dat evenement én het afgelopen jaar hebben we vooral ook gebruikt om aan de Stichting bekendheid te geven. Daarvoor is menig artikel in Contact verschenen en hebben we een mooie kleurenfolder laten maken.

Klussen

We zijn verder gegaan met een aantal grotere en kleinere klussen in en om de molen. Daarbij hebben we de zeer gewaardeerde assistentie gekregen van twee beroeps-timmerlieden uit de Molenbuurt. We hopen nog lang gebruik van hun diensten te kunnen maken.
Restauratiewerkzaamheden
De grotere restauratiewerkzaamheden worden voortdurend geïnventariseerd en steeds worden ook de mogelijkheden onderzocht hoe deze zoveel mogelijk met gemeentelijke, provinciale of andere subsidie kunnen worden betaald.

Parel van Vorden

10 mei 2003 werd de “Parel van Vorden” uitgereikt aan de Stichting Vordense Molens. De parel was een erkenning voor het werk dat wordt verricht om een fraai monument als de molen voor Vorden te behouden. De Stichtingen beschouwen het als een erkenning voor het nuttige werk en als een aanmoediging om er met veel plezier mee door te gaan. We hopen dat hetzelfde geldt voor onze donateurs. Immers, zij maken het werk van de Stichting Vrienden van de Vordense Molens mogelijk.

ANWB-informatiebord

Een verzoek om een mooi informatiepaneel is door de ANWB gehonoreerd en het bord is intussen een nuttige informatiebron voor de geïnteresseerde toerist.

Het vrijwillig molenaarschap als  hobby

De Stichting Vrienden van de Vordense Molens wil aandacht besteden aan de mogelijkheid om een opleiding tot vrijwillig molenaar te volgen.
Want wat voor plannen de Stichting ook maakt,  bijv. een kruidentuin ónder de molen of  een expositieruimte ín de molen, een molen die niet draait, ís geen molen. En onze molen draait te weinig. We hebben twee enthousiaste en deskundige molenaars.  Deze molenaars besteden een deel van hun vrije tijd aan de molen, maar het zou mooi zijn als de molen vaker draait. Daarom start de Stichting een campagne om vrijwillige molenaars te werven. Als u iemand weet die wellicht iets  voelt voor deze hobby, geef hem dan deze brief. Ook jonge mensen kunnen soms onverwacht veel liefhebberij hebben in zo’n hobby. En…. de jeugd heeft de toekomst.
Maar een belangrijke doelgroep die we op het oog hebben is natuurlijk de groep van vutters, gepensioneerden, renteniers enzovoort, die misschien op zoek is naar het Zwitserleven-gevoel en die tot de ontdekking is gekomen dat het zitten op een terras, zelfs met een sportieve cabrio voor de deur,  op den duur ook gaat vervelen.
Sommigen storten zich op  bestuurswerk of  verbouwen de huizen van de kinderen en knutselen een wieg voor de klein-kinderen.
Maar er kán een dag komen dat ze iets willen dat meer bevrediging schenkt, maatschappelijk relevant is, maar dan zonder de vaste verplichtingen die veel bestuurswerk kenmerkt. De molen wacht immers geduldig en komt tot leven  als de molenaar er tijd  voor heeft. En met meer molenaars zal de molen vaker draaien. En daar gaat het om.
Dan komt er ook sfeer op de molen. “Samen draait het immers veel gezelliger.”
Misschien geeft dat,  met een kopje koffie gezeten  in het kleine molenaarshokje en met uitzicht op de molen de Hoop, wel dat “Zwitserlevengevoel”  waar zij naar op zoek zijn.
Vandaar deze wervingsactie. Kent u mensen die beantwoorden aan een van hierboven beschreven kenmerken, laat ze dan deze brief eens lezen. Of probeer ze enthousiast te m
aken.
Heren, maar ook dames die belangstelling hebben voor het vak van vrijwillig molenaar kunnen contact opnemen met de secretaris van de Stichting Vrienden van de Vordense Molens of direct met onze molenaar Henk Louw.








Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu